rug-, nek- en schoudermassage Dorn therapie

  • 1 jaar geleden

Hebt u last van de armen, de nek, de schouders, de rug, het bekken en de benen?

 

Zijn er problemen die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom?

 

 

Dorn methode

Veel mensen hebben een lengteverschil in de benen (zonder dat te weten). Het lichaamsgewicht verplaatst zich daardoor automatisch naar het korte been. De heupen, si-gewrichten en de wervels in de rug komen scheeft te staan en kan daardoor gezondheidsproblemen veroorzaken en pijn in rug, nek etc.

Door houding (zitten met de benen over elkaar), lang moeten zitten of staan en beweging (tillen, lopen, computer, i-pad of telefoongebruik) kunnen de wervels en gewrichten uit balans raken en iets scheef komen te staan. Ook dit veroorzaakt pijn en andere gezondheidsproblemen.

In tegenstelling tot "kraken"is de Dorn methode een zachte methode waarbij de beenlengte, de stand van bekken, si-gewricht en wervels bekeken wordt en indien nodig op zachte wijze gecorrigeerd wordt.

 

Doelstelling*

Door massage in combinatie met beweging (zwaaien van been of arm) wordt het lichaam uitgenodigd om de benen, knieën, enkels, heupen, si-gewricht en wervels weer in de juiste positie te zetten.

Daarnaast wordt ook het bindweefsel op en rond de wervels gemasseerd met als doelstelling dat het wordt losgemaakt en de doorbloeding beter wordt waardoor spieren en gewrichten soepeler worden.

 

Preventief

De ervaring leert dat veel mensen niet weten dat er lengteverschil is in de benen of dat het bekken of de wervels scheef staan. Blijft men hiermee doorlopen, dan kunnen gezondheidsproblemen ontstaan.

Dus ook indien men geen klachten heeft, is het belangijk om met regelmaat de Dorn methode te ondergaan.

De correctie kan dan worden toegepast, voordat vervelende klachten ontstaan...voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

 

Behandelduur

Ia afhankelijk van de klacht maar wij bieden de Dorn aan vanaf 20 minuten

 

 

Er is geen verwijsbriefje van de huisarts nodig, dus u kunt direct een afspraak maken.

Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar....

 

Lydia van der Bie

0617996703

 

Intake is gratis

 

* Ieder mens is anders en reageert anders op de Dorn, dus de genoemde doelstelling is ervaring en geen gezondheidsclaim.

De Dorn methode is complementair en vervangt de huisarts niet.

Wij schrijven geen medicijnen voor of af en stellen geen diagnose.